HISTORY

Sidefill blev dannet i 1987 på foranledning af Søren von Ribbentrops
40 års fødselsdag. Der blev plaget, grædt, tryglet om opstandelsen af dette orkester. Festen blev en stor succés hvor de inviterede amerikanere var meget forundret over vor forsangers skiftende dialekter. Således var der ansats til dreven sydstats sang og en mere tør Jersey melodi alt efter hvilken sang vi havde på.
Det internationale tilsnit åbenbaredes derfor allerede hér !

Gl. lasede Altec´er, forstærkere og instrumenter blev slæbt ind i den rummelige salon en suite, på Skullerupholm. Det lille Gods der siden aldrig skulle blive det samme. Ja, det forlyder, at selv den ihærdige og arbejdsomme Werner, - og har man set en aktiv landmand i drift (så var det vist her)-, gik i stå midt på den kolossale gårdsplads, når reviret var stænket af med - The Collonel Car -, en Peugot 4WD – (eller var det bare et mærke der var sat på siden) – Den vinrøde Skoda – Den Hvide Bus – og mindes vi ret, en Fiat Uno – Nej, ikke hverdagsbegivenheder på et travlt sted, for en travl landmand !
Standardspørgsmålet blev da også : ”Nå, laver I noget ?” Og vi skal da lige love for at der blev øvet, jammet og båndet til den store guldmedalje. Om det var derfor han altid gik med høreværn skal være usagt, men fakta er at HER i disse omgivelser begyndte vor glorværdige karriere. 

Hvor ellers skulle det første historiske billede tages, end på trappen til de fyrstelige gemakker. Et billede der trods sin abscente karakter, vandt gehør på den første plakat til en uforglemmelig aften i Kulturkaravanens regi på Hvalsø Hotel. ”Zugabe på Zugabe !”  Et begreb vi siden skulle lære at sætte pris på. 

Det ganske lille band fra det ganske ……. var en sand landeplage med CV.
Men også vi voksede, fik vokseværk og konto i Roskilde Banks endnu glorværdige periode.
Python´en var noget alle skulle komme til at frygte i de sene nattetimer, hvor bussen atter skulle pakkes, og der som afslutning lige skulle presses en uhåndterlig coat´ed medister på mange, mange kilo og lang som en diper der endnu ikke var kappet på Lynetten. Nemt var det ikke !  

Buglabber og levergryde skulle også vise sig at være menupunkter vi ikke alle delte lige begejstrede. Men vor lydmand Ralf, med aner i det nordlige vesterland, fik os til at se fortræffelighederne ved en flyvende buglab contra den uprætentiøse, altmodische Frisbee.
Forsøget fandt sted på forsvarets område ved Oksbøl en tågefuld eftermiddag. 

Højt var humøret også i bussen, med hvilesalon bagerst, kaffemaskine i front samt en altid veldækket kasse med humle.

For lige at understrege de landlige omgivelser Sidefill befandt sig i, .....ja, så må vi naturligvis ud i marken. Werner takkede pænt nej.

Men hvorfor er det kun to fra bandet der har solbriller på ? Var det for at være smarte i markedsføringen, eller var det for at de ellers ville se så nørdede ud med lukkede øjne ? Vi vil godt understrege at der kun blev røget King´s og Prince.

 

 

MEN, intet eventyr bliver ved med at være rørende.
Keld, vor stoute ankermand fik problemer med sin hofte og måtte desværre trække sig fra gerningen som den solide, dejligt swingende tøndemester han var. Det blev et stort savn.

 

 

Det var med stor ærefrygt at Bo "Tju-tju" Larsen overtog rollen med dobbeltpedal og røgkammer. Bo var en heavy-champion trommemand der lige gjorde os opmærksom på at bl.a. fremtoning er vigtig. Og vi kan ved gud ikke se noget forkert i en real rock-attitude som Bo poserer her ved Kirken i Kr. Hyllinge.  Bo blev en dejlig trofast engageret rhyth´m & blueser - ja, når man ellers hørte hvad han bedrev i en heavy-trio fra Holbæk.....
..intet mindre end imponerende.

MEN AK, osse her ændrede eventyret sig til en tilbagetrækning fra musikken i løbet af 90´erne.  Om det var Sidefills ind i mellem lidt for tilbagelænede øvere skal være usagt. Kaffemaskinen fungerede fint.

 

 

 

 

 


 

Så kom dagen hvor Jan "Clerk" Brødsgaard med en hvis nysgerrighed indtog trommestolen og prøvede på at skifte metronomen ud med en kold. Men dem der kender Jansemand ved at tal og musik er to uforgængelige størrelser, og lader sig ikke lige lokke i baghold af de gl. rotter.  Jan var/er uhyggeligt checket ! Alt blev/bliver minutiøst nedfældet på metronom og antegniger påført hver enkelt nummer. Denne egenskab har siden ført ham vidt i regnskabskredse. Vi er glade for at han stadig holder sig væk fra Esplanaden. Et dejligt friskt og ungt pust kom der over Sidefills sammenspil, som til tider måtte hanke op i hængerøvene.

Men tyngde skal der til ! Så med Jan´s dejlige musikalitet kan nu også han iføre sig Ishøjhabitten med en ordentlig bagdel, dog uden omvendt kasket.
(Det er Jan på dækket)

 

 

.........(to be continued)

 

Januar 2012

Ja, det er et stykke tid siden at vi har fået lidt styr på historien, så i mellemtiden bliver vi ganske enkelt nødt til at tage hul på THE SIDEFILL BOOK. Overstrømmende mails tvinger os til allerede nu at udgive dele af det omfattende værk. Delene vil efterfølgende blive godt redigeret.

Bogen vil snart komme smukt indbundet  i læder look-alike, så I må have lidt tålmodighed endnu.

Sidefill Bogen 1.pdf

Sidefill Bogen 2.pdf

Sidefill Bogen 3.pdf

Sidefill Bogen 4.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                             

                                                                                                                                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidefill - Kr.Såby - 1991
Sidefill - Kirke Hyllinge Kirke - 1989
Sidefill - I Marken - 1988
Sidefill - The very beginning - 1987